neno_kategorie_banner_

Електрическа помпа за кърма – активните майки препоръчват

 
bella twin

Активна жена – кърмеща жена. Neno подкрепя кърменето.

Щастливи сме, че Нено подкрепя естественото кърмене. Планирате да се върнете към професионалната и социална дейност? С нашите помпи за кърма можете да осигурите на бебето си здравословна и естествена храна, без да се отказвате от плановете си.

Майчиното мляко е инвестиция в здравето на Вашето бебе, сега и за цял живот!

Ползите от кърменето – полезно за бебето, полезно за майката

Кърменето създава емоционална връзка между майката и детето. Също така оказва пряко влияние върху здравето както на майката, така и на бебето.

От медицинска и научна гледна точка, няма по-добра храна от майчиното мляко. В наши дни нещо, което може да даде толкова много, както на майката, така и на бебето, не е измислено. Майчиното мляко съдържа много имунореактивни съставки, които намаляват риска от инфекции при децата. Лактоферинът намалява растежа на бактериите и увеличава благотворната микрофлора в червата. Цитокинът е отговорен за зреенето и размножаването на имунните клетки, и това са само някои примери. Майчиното мляко съдържа също стволови клетки, които мигрират към органите, които трябва да бъдат “ремонтирани” и имат способността да се превърнат в клетка на конкретен орган.

Заедно с майчиното мляко детето получава цял пакет от протеини, мазнини, въглехидрати, витамини, микроелементи и биологично активни съставки (хормони, ензими, съставки, стимулиращи развитието на чревната микрофлора). Доставените с кърмата огромни количества полиненаситени мастни киселини са необходими за развитието на мозъка и нервните клетки.

Всичко това “програмира” бъдещото здраве на вашето дете – намалява риска от инфекции, наднормено тегло, диабет, алергии и високо кръвно налягане.

Кърменето също носи много ползи и за майките – проучванията показват по-нисък риск от рак на гърдата и яйчниците сред майките, които кърмят. Също така майките, които кърмят са по-малко склонни да страдат от остеопороза – особено по време на менопаузата. Хормоните, произведени по време на кърменето, помагат на майките да се върнат във формата, в която са били преди бременноста и раждането.

Запомнете, колкото по-дълго кърмите, толкова по-добре за Вас и бебето Ви.

Електронна помпа за кърма – активните майки препоръчват

Активните майки най-често препоръчват електронните помпи за кърма на Neno. Защо? Защото те не винаги имат опция да хранят децата си директно от гърда. Нещо повече, редовното изпомпване е не само важно за здравето на майките, но и им позволява да приготвят храна предварително, когато не са наоколо.

Ако искате да продължите с кърменето след като се върнете към професионалната си или социална дейност, трябва да осигурите на бебето си храна, докато сте извън дома. Можете да започнете да изцеждате кърма няколко месеца, преди да се върнете на работа и да я замразите в торбички, или можете да вземете помпата за кърма със себе си, по време на работа и да събирате изцедената кърма, когато е необходимо. При тези случаи препоръчваме да изберете тиха и малка помпа за кърма.

Най-важните характеристики за една помпа за кърма са: – преносима и без необходимост от ел. захранване – лека и тиха, така че да можете да я използвате навсякъде – малък размер, за да се побере в чантата Ви – имитира естествения процес на сукане на бебе (в 3 фази) – безопасни материали – дълги тръби за по-добър комфорт при изпомпване – възможност за изпомпване на двете гърди наведнъж

bella twin and woman

Време е за активни майки – запознайте се с Neno Camino

Ако кърмите и искате да се върнете на работа, планирайте напред. Няколко седмици предварително започнете да изпомпвате кърма с електронна помпа за кърма, както и да давате на бебето си шише. И двамата трябва да свикнете с новите методи.

Научните изследвания доказаха, че изпомпването на кърма от двете гърди едновременно е много по-ефективно от редуване на изпомпването, т.е. чрез поставяне на помпа за кърма към едната и след това другата гърда. Двойното изпомпване Ви позволява да увеличите количеството кърма с около 18%, и в съдържанието й има повече мазнини и хранителна стойност отколкото при редуване на гърдите.

Новата помпа за кърма Neno Camino е посветена на съвременните майки, които не само искат да се върнат на работа, но и обръщат внимание на външния вид, дизайна и функционалността на устройствата. Двойната помпа за кърма Neno Camino определено се откроява на пазара не само с елегантния си дизайн, но и със своя 3-фазен режим на работа. И какво е това?

Най-просто казано, 3-те фази на функциониране на помпата за кърма имитират естествените сукателни фази на бебето. Първите движения са бързи и плитки, задълбочаващи се с течение на времето, и отслабващи към края, когато бебето заспива, още докато се храни. Точно така работят 3-те фази на Neno Camino.

1-ва фаза – режим на стимулиране. Сукателните движения са бързи и плитки, увеличават функциите на млечната жлеза и увеличават количеството пролактин в кръвта.

2-ра фаза – режим на дълбоко изпомпване Смукателните движения са по-дълбоки и по-дълги, по време на които млякото се изпомпва в бутилките чрез възвратни клапани.

3-та фаза – смесен/изпомпващ режим, , който бавно намалява всмукванията и имитира заспиване на бебето по време на хранене. Този режим се използва и за естествено стимулиране на млечните жлези чрез изпразване на гърдите. Помпата за кърма се изключва автоматично след 30 минути работа.

Колко често да раним бебето? –

През първите шест месеца бебето трябва да бъде поставяно на гърда средно 8-12 пъти на ден. С течение на времето дневният брой хранения ще намалее. Хранете бебето си на поискване. Винаги хранете според нуждите на бебето, никога според часовника.

Безкабелните помпи за кърма ще ви позволят да изпомпвате кърма, за да се нахрани бебето, когато сте извън дома. Електрическата помпа за кърма също така ще Ви помогне да изпразните гърдите, когато почувствате необходимост да го направите.

До кога трябва да се кърми?

Отговорът на въпроса “колко дълго да кърмите” е прост – колкото по-дълго толкова по-добре. Световната здравна организация (СЗО) препоръчва изключително кърмене до 6-месечна възраст на бебето. От 6 до 24 месеца трябва да започнете да разширявате диетата на бебето с други продукти, като продължавате да предлагате и кърма..

Въпреки това, нито СЗО, нито друга здравна организация има горна граница за това до кога да кърмите. Това е индивидуален избор и решение на всяка кърмеща майка.

camino woman

Каква храна трябва да се приема през периода на кърмене?

Диетата на кърмещата майка трябва да бъде разнообразна и питателна през целия период на кърмене. Няма конкретни насоки или суперхрани. Можете да ядете сурови зеленчуци, 2-3 порции плодове и същото количество млечни продукти, два пъти повече зърнени храни, 1-2 порции месо, риба, или яйца, и същото количество масла, богати на ненаситени мастни киселини.

Не е нужно да елиминирате малините, ядките или ягодите от диетата си, освен ако няма медицинска причина. Можете да въведете ограничаваща диета само под наблюдението на лекар или диетолог при съмнение за алергия.

Не забравяйте, че подходящата диета е необходима не само за кърменето, но и за грижата за Вашето бебе, което изисква много енергия.

Някои факти за кърменето:

– кърмата е биоактивна субстанция, която не е копирана и до днес!

– кърмата променя състава и хранителната си стойност с развитие на кърменето. Адаптира се към променящите се и нарастващи хранителни нужди на бебето

– кърменето поддържа естествената регенерация и позволява на матката да се върне към размера си преди раждането

– бебето само контролира притока на мляко чрез създаване на вакуум с устата и езика си: всмуква, поглъща и диша. Neno помпите за кърма имитират сукателния ритъм на бебето Ви

– близо 75% от майките произвеждат повече мляко в дясната си гърда

– всеки път, когато гърдата е празна при изпомпване, се стимулира производството на повече кърма

– бебето суче от гърдата, докато задоволи глада си, а не докато гърдата се “изпразни”

– първата кърма веднага след раждане, така наречената “коластра” се нарича също “имунно мляко” поради изобилието си от хранителни вещества

– майчиното мляко е първата “ваксина” за всяко дете

– кърменето намалява риска от рак на гърдата и яйчниците при жени

– количеството мляко в гърдите Ви зависи от хормоните Ви, а не от количеството или вида на напитките, които консумирате

– по време на кърмене, мозъкът както на майката, така и на бебето освобождават окситоцин – хормонът на щастието

– кърмата съдържа стволови клетки, които могат да се превърнат във всяка клетка от тялото на бебето

– Кърмата на майки на момчета има различен състав от тази на майките на момичета. Момчетата имат по-високи енергийни нужди – протеин и мазнини, и в кърмата се съдържа също повече калций.

 
bon podarunkowy Neno - tył
neno_kategorie_banner_less
Shopping Cart
Scroll to Top